TV 2 i 2021

2021 er over, og vi er for lengst over i et nytt år. Før vi glemmer året som gikk, vil vi vise hvordan vi jobber som kommersiell allmennkringkaster, og trekke frem noe av det som skjedde i 2021.

Scroll deg nedover og se noen av høydepunktene fra vårt oppdrag i 2021.

På TV 2 hovedkanalen leverte vi:

398 timer

direktesendte nyheter

105 timer

barne-tv på norsk

52 %

norskspråklige programmer

I TV 2 jobber vi med mye. På denne siden får du presentert noe av det vi har levert innenfor kommersiell allmennkringkasting i 2021. Ønsker du å lese hele allmennkringkasterrapporten, så er du velkommen til å laste den ned her.

Vår profil er basert på prinsippene for allmennkringkasting

TV 2s profil gjennom 29 år er basert på prinsippene for allmennkringkasting. Det betyr at vi planlegger et sendeskjema som sikrer at seerne blir eksponert for innhold de normalt ikke ville oppsøkt av seg selv. I en tid hvor algoritmer styrer stadig mer av innholdskonsumet og gir deg mer av det samme, er det helt avgjørende at allmennkringkasterne fortsetter å eksponere seere og lesere for variert innhold.

Vårt mål er at alle som bruker tid på TV 2s programmer skal oppleve at de sitter igjen med noe, og ikke er likegyldige til det de har sett. Når våre historier gjør at seerne blir vekket og utfordret til å tenke i nye baner, så er det fordi vi treffer deres virkelighet. Dette er en effekt av allmennkringkasteravtalen, men også av redaksjonelle valg vi tar fordi vi ønsker å gjøre noe mer enn det som er strengt nødvendig for å hente de kommersielle inntektene.

52 % av hovedkanalens redaksjonelt ansatte har Bergen som arbeidssted.

Vi har hovedredaksjonen i Bergen, en sterk tilstedeværelse i Oslo, samt lokalkontorer i Stavanger, Trondheim, Bodø, Ålesund, Tromsø og Hamar.

Nyheter

Reality check

Sport

I løpet av 2021 briljerte flere av våre sportsstjerner på den internasjonale scenen. Samtidig som nyhetsjournalistikken rundt våre internasjonale superstjerner er viktig, vender TV 2 blikket mer hjemover i vår sportsdekning. I tråd med at TV 2 skal løfte norsk innhold, skal vår journalistikk speile hverdagen i norsk idrett. I samarbeid med flere mediepartnere bygger vi det som skal bli hjemmebanen for norsk idrett. TV 2 skal fortelle unike historier og engasjere både topp- og breddeidretten når vi på en ny måte formidler glede fra haller og idrettsbaner over hele landet.

En sportsdekning som kommer tettere på folks hverdag gjør allmennkringkasteroppdraget relevant for flere.

En sportsdekning som kommer tettere på folks hverdag gjør allmennkringkasteroppdraget relevant for flere.

Et løfte for fremtiden

Gjennom 2021 har sporten publisert sterke historier. Det som skjedde i fotballklubben på Skedsmokorset er en av dem. Etter at treneren Kristian (25) døde brått, ga lagkameratene hverandre et løfte for fremtiden om et samhold som skulle sørge for at minnet om Kristian ville leve videre. Spillerne i Skedsmo bearbeidet sin sorg gjennom sin aller største lidenskap, fotball. Les mer her.

Overleveren

Noen ganger er veien kort fra sterke historier til konflikt rundt neste hjørne. Norges Skiforbunds forsøk på å kvitte seg med hoppfamiliens populære sportssjef Clas Brede Bråthen eskalerte i media bare måneder etter den dramatiske, men også samlende, historien rundt overleveren Daniel Tande som var nær ved å miste livet i monsterbakken i Planica. Det ble til saken «Overleveren».

Koss papers

Med satsing på undersøkende journalistikk er ambisjonen å avdekke forskjeller og urettferdighet. I 2021 har vi gjennom flere saker dokumentert hvordan den gamle skøytehelten Johann Olav Koss og hans stiftelse Right To Play blant annet har mottatt 28 millioner kroner fra gruveselskaper knyttet til brudd på menneskerettigheter. Les mer her.

De sportsinteresserte fikk

152 timer mer sport i 2021.

Antall timer sport

Våre programmer

Barn og unge

TV 2 tilbyr barn og unge norskprodusert innhold som er trygt, oppbyggende, lærerikt, underholdende og engasjerende. Sentralt i vårt innholdstilbud til barn har vi Oiii, et barneunivers via Nordisk Film som tilbyr både egenprodusert innhold og innkjøpte dubbede serier. De minste har behov for å se sine animasjonsfavoritter igjen og igjen, og derfor er kjente merkevarer inkludert både via Oiii, eget innkjøp og C More.

I tillegg til å tilby underholdning, ser vi viktigheten av at unge blir eksponert for relaterbare og samfunnsnyttige temaer. Men for å nå gjennom må vi snakke deres språk. I 2021 satt vi inn ekstra innsats for å skape debatt i den unge målgruppe, samt synlighet rundt utfordringer unge møter. Enten det gjelder å skille seg ut i oppveksten og i dagens samfunn, eller orientere seg rundt Valget som førstegangsvelger.

Emmas stemme

Stortingsvalget høsten 2021 var første gang influenser Emma Ellingsen kunne bruke stemmeretten sin. Som svært mange andre på Emmas alder var hun usikker på hvordan hun skulle klare å «vite nok om politikk» til å kunne velge et parti. Gjennom programmet møter Emma andre engasjerte unge mennesker, som hjelper henne med å finne ut hvem som skulle få hennes stemme. Se mer her.

Hei verden

I dokumentarfilmen «Hei verden» forteller Runa (12), Viktor (12), Dina (13) og Joachim (14) om det å være ung og skeiv. Vi følger deres opp- og nedturer i tiden etter at de velger å stå frem som skeiv, og er tett på deres personlige reise gjennom tre år. Serien skal bidra til å skape åpenhet og forståelse rundt de utfordringene mange barn og unge kjenner på ved å skille seg ut i oppvekst og i dagens samfunn. Se mer her.

TV 2 hjelper deg junior

I TV 2 hjelper deg junior tas barnas problemstillinger på alvor, men med en solid dose lek og humor. Programlederne Hjalmar Hegvik Ruud (10) og India Dee Roll Kvangarsnes (11) tester produkter, besøker fabrikker og krever svar fra ansvarlige voksne. Se mer her.

Norsk film og drama

Andris Søndrol Visdal

Dette er en nettside fra TV 2. Har du spørsmål knyttet til siden eller til innholdet i rapporten?
Ta kontakt med kommunikasjonssjef i TV 2, Tara Salarinezhad Nilsen.

Gå direkte til deler i rapporten: